text in English Meer info en een sample van de DVD zie je als je de afbeelding klikt

ARABISCHE PATRONEN DVD
Mijn vriendin is onmiskenbaar mijn muze geweest voor dit project.
Het laat de schoonheid van vormen binnen de Arabische wereld zien.
Speciaal de indrukwekkende gekleurde mozaïeken maar ook de moskeen en oude kalligrafieën.

 

THE 7 CHAKRAS DVD
Alweer lange tijd geleden kreeg ik het idee om een tonale reeks te zingen,
horend bij de chakras.
Gewoon vanaf de laagste toon omhoog in zeven stappen. Dit alles synchroon lopend met het zien van de bijhorende 7 kleuren. Deze zodoende kleurrijke DVD leert je in 7 stappen een paar reeksen te herhalen, die je b.v. eerst zittend en dan staand zou kunnen doen. In deel 1 word het geheel uitgelegd en zie je de plekken en tonen behorend bij de verschillende energie centra's of chakras. Bedoeld om actief in deel te nemen.

 

INDIA DVD
Dit project is een impressie van mijn tocht rond India in de jaren '80.
Hoofdzakelijk gemaakt met de originele Kodachrome dia's. Je kunt bewegende foto's zien uit Bombay, Puri, Poona, Waltair, Varnasi en vele andere steden, alsmede prachtige foto's van oeroude landschappen, goden, mensen en rivieren. Het geheel is aangevuld met foto's van topfotografen van flickr.com. Met dank aan Martin Ploeg voor zijn lay-out werk.

 

THAILAND DVD
Exotische fotoslide tocht van Zuid- naar Midden Thailand langs een variëteit aan "Bounty" eilanden. Met prachtige beelden van de Wat Po of "de liggende Boeddha", tempels, stranden en veel andere Thaise bezienswaardigheden. Gemaakt van de originele Kodachrome slides.

 

SHIVA/SHAKTI DVD

Dit is het meest bekende multimedia project van mij. Het is een eerbetoon aan het vrouwelijke scheppingsprincipe dat zowel vormend als vernietigend is. Dus een ode aan Moeder Natuur. De compositie is van Ma Amritananda Mayi of Ammaji. Het arrangement en de opnames zijn door mij gemaakt samen met een groep vrienden. Met dank aan Dhru Nanku voor zijn authentieke vocale bijdrage.

DVD Lay-out en hoesontwerpen: Isvara Candra das (Eddie Boschma)

my heart

orientaalse kunst orientaalse kunst